replica horloges

De Breitling Superocean-collectie

Breitling staat misschien bekend om zijn banden met de luchtvaart, maar zijn historische banden met de zee dateren ook uit 1957 met de Superocean-collectie. Het werd gelanceerd rechtstreeks met Omega’s eerste Seamaster, uitgebracht in hetzelfde jaar, en de Blancpain Fifty Fathoms en de Rolex Submariner een paar jaar eerder. Het was een moeilijke vraag voor Breitling om deze drie legendes van duikhorloges uit te dagen, maar de 200-meter waterbestendigheidsclassificatie van de Superocean is vergelijkbaar met die van Omega en Rolex en meer dan het dubbele van de diepteclassificatie van de originele Blancpain.
De Breitling Superocean is altijd bij ons geweest, vaak aangepast en bijgewerkt, maar heeft zijn professionele duikhorlogefuncties nooit verlaten. Tegenwoordig omvat de collectie vijf kastmaten (36 mm, 42 mm, 44 mm, 46 mm en 48 mm). Georges Kern, de CEO van Breitling, wil de volledige portfolio van het merk vernieuwen om een meer unisex-publiek aan te spreken. Aangezien de 36 mm technisch als dameshorloge op de markt wordt gebracht, is het instapmodel voor heren (en het goedkoopste Breitling mechanische horloge dat je voor heren kunt kopen) de 42 mm automaat.
De Breitling Superocean is onwrikbaar modern van stijl (hoewel degenen die een vintage-geïnspireerd duikhorloge willen, veel opties hebben in de Superocean Heritage-collectie). De wijzerplaat is een mix van gedurfde Arabische cijfers en grote lichtgevende geometrische vormen, met een datumvenster op 3 uur (behalve de verschillende 48 mm titanium modellen, die alleen een tijdsaanduiding hebben).
De Breitling Calibre 17 is gebaseerd op het beproefde ETA 2824-2 uurwerk. Het is een betrouwbare, moeiteloze motor met een reserve van 38 uur met een frequentie van 28.800 vph. Omdat het een veelgebruikt uurwerk van derden is, kunt u het zonder problemen door een horlogemaker naar keuze laten onderhouden. Misschien wel het beste van alles, zelfs de “minst” waterbestendige modellen kunnen een diepte van 200 meter bereiken, met de meest duikvriendelijke modellen tot 2000 meter. Je hebt misschien nooit zo’n hoge waterbestendigheid nodig, maar het zou zeker moeilijk zijn om iets minder te vinden.
De replica Breitling Superocean Automatic is verkrijgbaar in verschillende wijzerplaatkleuren, bijpassende roestvrijstalen banden, rubberen banden in bijpassende kleur of nylon NATO-banden gemaakt van gerecycled plastic. In de detailhandel zijn stalen banden verkrijgbaar voor $ 500, maar niet alle modellen zijn verkrijgbaar met alle riem-/armbandopties. De Breitling Superocean Automatic is een aantrekkelijk alternatief voor een gewoon duikhorloge. Het is een zeer succesvol en mooi model dat in voldoende verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is voor elke pols.

Comments are Closed